CBCI project Emergis Kloetinge

Diensten in dit project:

Emergis is een organisatie gericht op mentale gezondheid en welzijn van hun cliënten. Daarnaast hebben ze een duurzame blik op hun vastgoed wat voor de organisatie benodigd is. In 2021 is de volwassen ambulant op de schop gegaan. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het CBCI, wat staat voor Circular Bio-based Construction Industry. Bouwbedrijf Meliskerke heeft op basis van de eisen en wensen een plan opgesteld, waarna begin 2021 opdracht is ontvangen voor de uitvoering hiervan.

De gang als verbindingselement tussen units.

Door de verticale gevelbekleding lijken de units een geheel.

Deco
Deco

Het project bestaat uit 22 geprefabriceerde verplaatsbare units. De units kunnen ook gedemonteerd worden tot losse elementen en materialen. Een groot deel van de units bestaat uit Bio-based materialen.

Duurzaam

Bio-based, circulair en modulair waren de drie speerpunten die bij dit project een leuke uitdaging vormden.

Het casco van de units bestaat uit CLT, ofwel kruislaaghout. Door de massa van het hout creëert dit  een fijne spreekruimte. De isolatie bestaat grotendeels uit houtvezelisolatie.

Door alles demontabel te bouwen is het mogelijk de units te verplaatsen. Maar ook is het mogelijk de units te demonteren en de materialen voor andere doeleinden te gebruiken.

De constructie van de entree is gemaakt van houten constructiebalken en kolommen, welke afkomstig zijn van het voormalig RWS-kantoor in Terneuzen.

Meer weten over dit project?

Henri Poppe

Projectleider

0118 - 561 710

Jan Willem Maljaars

directeur- eigenaar

0118 - 561 710