Strandpaviljoen OAXACA

Diensten in dit project:

Strandpaviljoen de Stenen Toko was een begrip in Domburg. Op misschien wel het populairste stukje strand van Walcheren aan het eind van de Badstraat in Domburg. Na diverse aanpassingen en verbouwingen in de loop van de jaren werd het hoog tijd voor een nieuw paviljoen.

Rottier Technisch Advies benaderde ons om deel te nemen in het bouwteam voor de nieuwbouw van het paviljoen. Het ontwerp van Emma architecten daagde ons meteen uit om onze schouders onder dit unieke project te zetten.

De ronde bogen zijn zowel binnen als buiten zichtbaar.

De dubbel gekromde constructie moest perfect aansluiten bij de dakafwerking.

Deco
Deco

Unieke dakconstructie

Het ontwerp betrof een nieuw strandpaviljoen, voornamelijk gebouwd met hout. Dit past bij de omgeving en de allure van Domburg. De ronde vormen, de beperkingen vanuit de bouwregelgeving en de korte bouwtijd waren een extra uitdaging. In september 2021 zijn we van start gegaan. Onze kennis, ervaring en vakmanschap kwamen goed van pas bij het uitwerken en realiseren van de dakconstructie. Door het hele dak digitaal 3D uit te werken, was het mogelijk om voor elk punt exact de hoogte te bepalen.

Storm tijdens de bouwperiode

Tijdens de bouwperiode daagden twee forse stormen ons uit om de oplevering op tijd te halen. Ook waren we afhankelijk van de toelevering van specifieke bouwdelen, zoals de constructie en het dak. Desondanks leverden we met trots dit unieke bouwwerk volgens planning op. Op 13 april 2022 ontvingen Menno en Sari hun eerste gasten in het gloednieuwe paviljoen, met de nieuwe naam Oaxaca.

Meer weten over dit project?

Albert Maljaars

directeur- eigenaar

0118 - 561 710